dilluns, 17 de novembre de 2014

Conflictes actuals armats


El conflicte que he triat és el del poble nigerià contra el grup terrorista Boko Haram. La ciutat de Chibok, situada al nord-oest de Nigèria, havia estat ocupada el dijous passat pel grup terrorista Boko Haram. Just ahir l'exèrcit nigerià va assegurar haver recuperat aquesta ciutat, tot i que no van donar detalls militars de com la van recuperar.
El grup terrorista va assaltar aquesta ciutat perquè fugien d'una altre ciutat on els havien expulsat. Però Chibok ja havia sigut víctima del mateix grup terrorista mesos enrere, quan van robar a 200 nenes de la ciutat per vendre-les o per ser les esposes dels mateixos terroristes.
Boko Haram (el seu nom significa: l'educació no islàmica és pecat) controla 221.000 km quadrats del nord-oest de Nigèria i ha provocat 3.000 morts en tot Nigèria.

Aquest conflicte armat l'he extret d'una notícia del diari La Vanguardia digital publicada el diumenge 16 de novembre.
http://www.lavanguardia.com/internacional/20141116/54419361076/nigeria-arrebata-a-boko-haram-la-ciudad-donde-secuestro-ninas.html

OPINIÓ PERSONAL:
Gràcies a l'educació que he rebut és impossible que tingui una opinió positiva d'aquest fet, o qualsevol altre relacionat amb matances o guerres. Trobo que és un fet horrorós assaltar ciutats i segrestar persones per vendre-les, com si fossin un tros de carn. Pel que he vist aquest grup terrorista defensa la postura de que tothom hauria d'estudiar dins la religió islàmica. Però si tant es preocupen per l'educació, com és possible que segrestin a 200 nenes per vendre-les? És una acció totalment il·lògica dins el meu punt de vista, perquè Boko Haram lluita per l'educació però a la vegada no respecte els drets dels nois i noies que estan rebent l'educació.

1 comentari:

  1. Bé.
    Aquest grup terrorista lluita per imposar "l'educació islàmica" no pas l'educació universal.

    ResponElimina