dilluns, 24 de novembre de 2014

Notícies de societat.

Costa Rica jutja a set persones per l'homicidi del "defensor de les tortugues"

Autor: Álvaro Murillo

Periòdic i data: EL PAÍS, dimecres 5 de novembre del 2014

Secció: Societat

El 31 de maig del 2013 Jairo Mora, un ecologista i investigador de unes tortugues en extinció amb el sobrenom "defensor de les tortugues", va ser colpejat, torturat i assassinat en una platja de la província de Limón per uns homes que traficaven amb els ous de les tortugues en extinció que ell investigava.
Just el dia anterior de la notícia es va jutjar aquest cas amb 7 imputats i 27 testimonis. Aquest cas ha fet al poble qüestionar-se la capacitat de Costa Rica per protegir als ecologistes. En Jairo Mora ha esdevingut un heroi popular per morir per defensar els seus ideals i a les tortugues.
Els testimonis asseguren els traficants d'ous primer el van pegar i el van lligar al cotxe i el van arrossegar per la platja fins a morir ofegat. En aquella situació hi havia 4 noies veterinàries que acompanyaven a l'ecologista i aquestes van acabar segrestades. Una d'elles era espanyola.
Els pares de Jairo Mora reclamen 753.000 € i una pena de mínim 35 anys pels acusats.

Opinió personal:
He triat aquesta notícia perquè el títol m'ha portat a voler conèixer la notícia. Quan he llegit el títol he pensat: quina raó hi deu haver per assassinar un ecologista? La veritat és que m'ha sorprès la causa per la qual, no només han assassinat, sinó que també han torturat a l'home. Simplement l'ecologista volia protegir als animals a qui ell dedicava la seva feina. M'ha estranyat que s'hagi jutjat aquest cas un any i mig més tard del fet, i m'ha fet reflexionar en com pot tardar tant a resoldre's un cas davant els tribunals.

1 comentari: