dimarts, 11 de novembre de 2014

Ser mare o treballar. La congelació d'òvuls.

Actualment empreses com Apple, Facebook o Google estan afegint a les assegurances socials de les dones joves el recurs de la congelació d'òvuls. Aquestes empreses diuen que ho fan així per poder fomentar el paper de la dona en el món laboral tecnològic, perquè la època més bona que pot tenir un treballador és entre els 25-35 anys i així no han de renunciar al món laboral per poder entrar dins la maternitat. Però molts experts diuen que la vertadera raó per la que les empreses ho fan, és poder-se estalviar les baixes per maternitat, que a la llarga els acaba sortint més car.
Així que les empreses el que fan és aprofitar la joventut dels treballadors (la època del seu màxim rendiment) i pagar-los la congelació d'òvuls perquè endarrereixin el seu període de ser pares, normalment cap als 40 anys.

Jo trobo que cada cop les noves tècniques de les empreses, per ser més competitives, són més exagerades i en aquest cas va contra natura el que estan incitant a fer a les treballadores. Crec que has de decidir tu quan vols portar un fill a la vida i no les empreses que al cap i a la fi a elles no els importarà res aquesta criatura. És increïble com les empreses es poden arribar a endinsar a les vides personals dels treballadors, bàsicament per maximitzar el seu benefici. Trobo que les treballadores se n'haurien d'adonar del control que pot tenir l'empresa sobre elles i posar fi a aquest fet.

1 comentari:

 1. Bones reflexions, Fàtima.
  Però has de corregir algunes faltes:
  -l'època: apòstrof
  -pagar-los: mai el CI plural és "lis". És una falta molt lletja
  -se n'haurien d'adonar: l'apòstrof, el més a la dreta possible.

  ResponElimina