dilluns, 1 de desembre de 2014

Les doules i l'educació viva

La Violeta pròximament ens vindrà a parlar de la seva experiència com a doula i també de l'educació viva que vol donar als seus fills.

Una doula és una dona que acompanya a les mares en el moment del part i als principis de la maternitat. La doula dóna suport emocional a les mares, ocupant-se de les seves necessitats i del seu benestar general, perquè per moltes dones començar l'etapa de la maternitat és una dura experiència plena de dubtes i pors a més a més de la felicitat de tenir un fill. Les doules acostumen a ser mares per així poder donar consells amb més experiència.

L'educació viva es centra en respectar les necessitats de la infància. Es creu que a part de l'aprenentatge per obrir-se pas en la societat els infants tenen una naturalesa pròpia que s'ha de fomentar i respectar. Aquestes necessitats de la infància són: la necessitat de protecció i de seguretat, d’autonomia i exploració, d’autorregulació i de temps per interactuar amb l’entorn i els altres, de moviment i de joc espontani, de pertinença i de vincles, de ser reconegut com a legítim altre i de ser acceptat i estimat, de construir un autoconcepte positiu d’un mateix, d’autorreallització i d’ambients que permetin i facilitin l’autorrealització.

Opinió personal:
Personalment mai havia sentit a parlar de la professió del doulatge, trobo que és una feina que la fas més per la realització personal, d'haver ajudat a una mare en una etapa clau de la seva vida,  que no pas pel sou que acabis cobrant. Penso que és una feina molt bonica i que pot servir de molta ajuda a les mares primerenques.
De l'educació viva estic d'acord amb la part de que s'han de respectar i fomentar les necessitats que té un nen en l'etapa de la infància. Però, d'una altre banda, crec que els infants necessites l'aprenentatge per poder obrir-se pas en una societat cada vegada més tecnològica. Personalment diria que les escoles públiques o privades haurien d'adoptar algunes mesures de l'educació viva, ja que la seva ideologia és una part molt important en el creixement de l'infant.

1 comentari: