diumenge, 21 de desembre de 2014

Segona convidada: Violeta Guinart

La Violeta és una dona que té molt clares les seves idees. Ella té el títol d'educadora social, i ha treballat de doula tot i que ara no treballi. Ens va explicar que quan va tenir el seu primer fill va sentir la necessitat de tenir una persona amb experiència que li fes costat i amb la que compartir les emocions que sentia. Després va conèixer el paper de la doula, que era just el que ella necessitava i va veure que ella podia ajudar a més dones que passessin per la mateixa situació així que va decidir aprendre el doulatge.
Un altre tema que ens va venir explicar és el de l'educació viva que dóna als seus fills, un tema que va tenir molta polèmica a la classe. Ens va explicar com funcionava l'escola dels seus fills, totalment diferent a les altres escoles, on l'alumne aprèn el que vol i quan vol sense estar obligat a res. Això va fer sorgir molts dubtes a la classe al veure que era un sistema completament diferent al que fem servir nosaltres.

OPINIÓ PERSONAL:
De l'educació viva penso que no és un mal sistema, ja que si els nens aprenen a base de vivències això els apropa més a resoldre els problemes de la vida i si aprenen el que volen sense sentir-se obligats segurament ho aprendran més bé que no pas si se'ls obliga. El que no em va semblar bé, des del meu punt de vista és quan li vam preguntar que si els seus fill li demanessin per anar a una escola normal i ella va contestar que no els deixaria. Penso que si els deixes escollir amb tot el que volen fer també els hauries de deixar escollir en aquest tema. També em va sorprendre quan va dir que no li feia por parir els seus fills a casa per si sortien malament les coses.

2 comentaris: