dilluns, 12 de gener de 2015

Atemptat de Charlie Hebdo


L'atemptat de la revista Charlie Hebdo la va fer un grup de joves terroristes residint a París associats amb el gihadisme. El seu atac va ser provocat per una caricatura que va fer la revista del seu profeta Mahoma fa sis anys. 
És estrany que l'atemptat es fes després de sis anys. Justament s'ha fet en aquest moment perquè hi ha molts països gihadistes que estan optant per la democràcia i hi ha gent que pensa que s'ha de reforçar la creença de la seva religió per poder seguir amb la mateixa estructura de país gihadista. La revista mai deixava de expressar les seves idees i el que van fer els terroristes matant als dibuixants va ser una clara violació al dret de llibertat d'expressió.

Després d'aquest atemptat s'ha mobilitzat molta gent en solidaritat a la revista, els morts i a la llibertat d'expressió. La manifestació més gran es va fer a París dies després tot i que a molts més llocs n'hi va haver i les xarxes social també hi van participar amb el hasstag #JesuisCharlie. Tot i així a França no s'ha integrat bé als immigrants i sempre se'ls ha considerat diferents això també provoca que joves com aquests escullin opcions de vida com aquesta del terrorisme.

1 comentari: