dilluns, 9 de febrer de 2015

Cafè amb llet i la jungla americana

La revista Cafè amb llet es considera una revista revolucionària i diferent a totes les altres. Es caracteritza per  tenir notícies sobre canvis polítics o d'urbanisme als pobles pertinents de la zona. També té notícies sobre sanitat, sobre mitjans de comunicació i censura o notícies crítiques sobre l'estructura de l'estat i el sistema que hi regeix. Per financiar-se inclou anuncis de proximitat i no pas de grans multinacionals.
L'article que he triat és La jungla americana on s'explica el documental Sicko de Michael Moore que tracta sobre l'atenció sanitària als Estats Units i les argúcies de les companyies d'assegurances de salut per denegar tractaments als assegurats. Al documental s'expliquen tres casos que reflexen clarament la realitat que pateixen alguns pacients:
  1. El primer cas és el d'una dona que la seva mútua li va denegar una ressonància, perquè pensaven que no era necessària. Més endevant quan va anar de vacances al Japó es va trobar malament i allà si que li van fer la resonància i finalment li van trobar un tumor cerebral. Quan va tornar als Estats Units la seva mútua continuava diguent que no tenia el tumor, així que després d'una denúncia es va saber que el metge firmava les denegacions sense conèixer els casos.
  2. El segon cas és el d'una dona que li havien de pagar una operació, però els metges van fer servir l'excusa de que no havia declarat una infecció que consideraven greu per així no pagar-li el tractament.
  3. El tercer cas és el d'un noi que patia càncer de ronyó i el Consell li denegava sempre tots els tractaments experimentals que anaven sortint perquè deien que no era un bon candidat, i finalment va acabar morint.
La revista amb aquest article vol pressionar a TV3 perquè emeti aquest documental perquè la ciutadania ha de tenir en compte elements de la pel·lícula davant el canvi de model sanitari (unilateral i no negociat) que imposa CiU. 

1 comentari: