dimarts, 24 de febrer de 2015

Convidades

El divendres 20 de febrer va venir la quarta convidada, la Meritxell Solé, a parlar-nos sobre la seva experiència en els estudis. Va començar explicant-nos que va estudiar traducció i interpretació del japonès a la UAB. Tot i que ja començava a veure que no va ser una bona elecció, ja que no li agradava del tot, ella va optar per fer un màster d'aministració i gestió internacionals. Quan el va acabar va fer unes pràctiques a la central de Mango, però allà és on va tenir clar que no li agradava el que feia. Així que va intentar buscar què era el que realment li agradava i va fer un altre màster en turisme sostenible i per fi quan va anar a Costa Rica a fer unes pràctiques va veure que realment era això el que li agradava.

De la Meritxell he après que mai no és tard per trobar el que realment t'agrada, però si t'ho planteges des d' un principi és més fàcil trobar-ho. També em va agradar una frase que va dir: "Si treballes del que t'agrada, no hauràs de treballar mai més" una frase d'algun autor, però que realment penso que és veritat.

El dilluns 23 de febrer van venir les cinquenes convidades, la Sara Osuna i la Clàudia Stoka, a parlar-nos de les característiques de les seves universitats tot i fer la mateixa carrera. La Sara Osuna estudia ADE a la UdG i continua vivint a Maçanet i la Clàudia Stoka estudia IBE (en anglès) a la UPF i viu a una residència a Barcelona. Les dos ens van explicar el mètode de la seva universitat (les dos públiques) i tot i que a la Sara li sortia més a compte anar i tornar cada dia des de l'universitat, la Clàudia ens va recomenar que si teniem l'oportunitat de viure fora de casa que ho fessim, perquè és una manera de madurar personalment. També ens van explicar las seva experiència en el batxillerat i la selectivitat, i el que elles consideraven important alhora d' anar a la universitat.

Em va agradar que parlessin de coses que no s'acustuma a parlar de les universitats, com per exemple les activitats que proposen les universitats per convalidar algun crèdit o com funcinaven les classes, etc. Ens van aclarir molt que a la universitat has de ser constant i treballador encara que sembli que, al fer menys hores, sigui menys feina. Vam veure que tampoc hi havia tantes diferències encara que estiguessin a universitats diferents i el títol que es treuran serà igual de vàlid.

1 comentari: