dimarts, 26 de maig de 2015

Xerrada Pau Vidal i resultats de les eleccions municipals

Xerrada d'en Pau Vidal
L'escriptor Pau Vidal, autor d'Aigua bruta llibre que vam llegir a classe, va venir el passat 25 de maig a parlar-nos del llibre. Ens va explicar que a ell no l'interessava la descripció dels personatges si no era rellevant per la història i que més aviat volia marcar la seva personalitat en com es relacionaven els
personatges. També ens va parlar dels diferents registres que utilitza en el seu llibre i els dialectes que utilitzarà en el llibre que vindrà a continuació, com el sard i el valencià. Ens va fer participar molt en la xerrada i va fer que fos entretinguda. Vaig aprendre d'ell que els personatges d'una història és diferent per a tothom, perquè cadascú es crea l'imatge en el seu cap de com és el personatge i per això no dóna importància a les descripcions i deixa que el lector s'imagini els personatges com vulgui

Resultats eleccions municipals a:


  • Barcelona: BARCELONA EN COMÚ-E va guanyar les municipals amb un 25'21% dels vots, al capdavanat l' Ada Colau. Tot i que no té la majoria absoluta segurmanet s'ajunatrà amb els socialites i serà alcaldesa de Barcelona.
  • Madrid: PP amb un 32'86 % dels vots, al capdavant Esperanza Aguirre. A Madrid encara no està decidit que l' Esperanza Aguirre sigui l'alcaldesa, perquè al no aconseguir la majoria absoluta els altres partits es poden ajuntar, i el més probable és que ho fagin i que la nova alcaldesa sigui Manuela Carmena d'Ahora Madrid.
  • Valencia: PP va guanyar amb un 25'71 % al capdavant la María Rita Barberá Nolla. Però al no conseguir la majoria absoluta, els partits contraris s'ajuntaran i ja no serà l'alcaldesa.
  • Vidreres: CiU va guanyar amb un 54'08 % dels vots, per tant amb majoria absoluta, al capdavant Jordi Camps. Clarament en Jordi Camps seguirà com a alcalde de Vidreres, ja que com s'han vist en els resultats, la majoria dels habitants estan contents amb el seu govern.


1 comentari:

  1. Molt bé!
    Un error: la propera novel·la "etimològica" d'en Pau Vidal pot ser que hi surti algun parlant de l'alguerès (dialecte del català) no pas del sard (llengua romànica).

    ResponElimina