dilluns, 1 de juny de 2015

Núria Güell

Els dos projectes de Núria Güell que he triat són:

  • CaravanaNatura: Va oferir un servei per viure individualment durant uns dies enmig del bosc en una caravana, sense contace amb la societat, i el seu projecte va tenir molt d'èxit i li van alquilar molta gent. Dins la caravana hi havia un equip de registre (càmera, bloc de notes...) perquè els que hi visquessin expliquessin la seva experiència.
  • Fuera de juego: Un immigrant africà que es trobava sense contracte de treball i que havia de renovar el seu permís de residència va ser contractat per la Núra per jugar a fet i amagar amb els espectadors de l'exposició. Ell sempre s'amagava i els visitants havien de trobar-lo. Aquest contracte de treball li va possibilitar arreglar la seva situació legal i no haver de amagar-se de la policia en la seva vida quotidiana.

Opinió personal: Crec que la Núra fa un art del que no estem acostumats. El relaciona sobretot amb les injustícies socials i amb l'ajuda a persones que ho necessiten, com per exemple le projecte de Fuera de Juego. Hi haurà molta gent que la jutgi i digui que no fa art i a més està fent coses il·legals, però jo trobo que fa una bona feina que a més d'ajudar a la gent, converteix els seus projectes en art.

2 comentaris:

  1. No t'oblidis de fer l'entrada d'avui dilluns 8 de juny: un article de lliure elecció explicat.

    ResponElimina